09171157363

تفکیک حساب های سپرده بانکی اشخاص به حساب های تجاری و غیرتجاری

تفکیک حساب های سپرده بانکی اشخاص به حساب های تجاری و غیرتجاری

تفکیک حساب های سپرده بانکی اشخاص به حساب های تجاری و غیرتجاری با عنوان دستورالعمل ناظر بر حساب سپرده تجاری و خدمات بانکی مرتبط با آن

به منظور تمهید شرایط لازم برای اجرای قوانین و مقررات ناظر بر تفکیک حساب های تجاری و غیرتجاری، از جمله مواد (۱۰) و (۱۱) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب ۱۳۹۸، تبصره (۱) ماده (۵۲)، بند (۳) ماده (۵۹) و ماده (۶۷) آیین نامه اجرایی ماده (۱۴) الحاقی قانون مبارزه با پولشویی مصوب جلسه مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۲۱ هیئت وزیران و نیز تبصره (۱) ماده (۹) و ماده (۱۵) دستورالعمل شفاف سازی تراکنش های بانکی اشخاص مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۲۹ شورای پول و اعتبار با اصلاحات و الحاقات بعدی، اقدامات مختلفی در دستور کار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان امور مالیاتی کشور قرار گرفته است.
برای این منظور، سامانه‌هایی تدارک یافته و وب سرویس هایی برای تبادل اطلاعات فی مابین بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی کشور و نیز، فی مابین بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور، در نظر گرفته شده است تا فرآیند یاد شده با حداکثر سهولت و سرعت، انجام پذیرد.
با آماده شدن زیرساخت‌های لازم برای اجرای طرح فوق، تدوین مقررات به منظور تفکیک حساب های سپرده بانکی اشخاص به حساب های تجاری و غیرتجاری ضروری می نمود. در این راستا مقرراتی به عنوان دستورالعمل ناظر بر حساب سپرده تجاری و خدمات بانکی مرتبط با آن تدوین شد که در جلسه مورخ ۱۴۰۱/۰۶/۱۲ هیئت عامل محترم بانک مرکزی مورد تایید واقع شد.
اهم احکام دستورالعمل موصوف به قرار زیر است:

  • تمامی حساب های سپرده بانکی اشخاص حقوقی حساب تجاری محسوب می‌شوند.
  • حساب سپرده بانکی اشخاص حقیقی حساب غیر تجاری است و فقط در صورت یکی از تشریفات مذکور در ماده (۴) دستورالعمل، به حساب تجاری تبدیل می شود.
  • غیر تجاری شدن حساب های تجاری اشخاص حقیقی نیز فقط در چارچوب رویه های مذکور در همان ماده میسر است .
  • موسسه اعتباری صرفاً مجاز به پذیرش درخواست تجاری شدن حساب سپرده مشتری خارجی از که یکی از مجوزهای فعالیت معتبر شامل اجازه اشتغال صادره توسط وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی یا مجوز سرمایه‌گذاری خارجی موضوع ماده (۶) قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی را ارائه نماید.مشتریان خارجی فعلی موسسات اعتباری که از ابزارهای پذیرش استفاده می کنند یک سال مهلت دارند تا مجوزهای لازم را اخذ و به موسسه اعتباری ارائه نمایند.
  • موسسه اعتباری مجاز به پذیرش درخواست ورود شریک جدید به حساب تجاری مشترک نمی باشد متقاضیان در صورت نیاز به توسیع شرکاء باید درخواست افتتاح حساب مشترک جدید به موسسه اعتباری ارائه و تشریفات لازم را سپری کنند شایان ذکر است که درخواست خروج هر یک از شرکا از حساب تجاری مشترک پس از طی رویه های مذکور در ماده (۹) دستورالعمل میسر می باشد.
تفکیک حسابهای سپرده بانکی اشخاص به حساب تجاری و غیر تجاری
مشاور مالی و مالیاتی در شیراز
topaccountant.ir

در دستورالعمل مذکور و در رابطه با خدمات بانکی مرتبط با کسب و کار اشخاص کنترل هایی در نظر گرفته شده که مهمترین آنها به قرار زیر است:

کنترل های مرتبط با دستور العمل ناظر بر حساب سپرده تجاری و خدمات بانکی مرتبط با آن

  • هرگونه ارائه خدمات بانکی برای تامین ارز مربوط به واردات کالا و خدمات، منوط به وجود حساب تجاری به نام متقاضی واردات میباشد. انتقال وجوه ریالی مربوط به تقاضای تامین ارز به منظور واردات کالا و خدمات نیز صرفاً از محل حساب تجاری امکان پذیر میباشد.
  • هرگونه اعطای تسهیلات ریالی و ارزی منوط به وجود حساب تجاری به نام متقاضی تسهیلات و کارسازی وجه آن در حساب تجاری می باشد مگر آنکه به تشخیص رکن اعتباری مربوط در موسسه اعتباری به اعطای تسهیلات ریالی در قالب قرض الحسنه، فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، جعاله و مرابحه مشتری در امور غیر تجاری کاربرد داشته باشد. این مهم بر صدور هرگونه ضمانتنامه و نیز گشایش هرگونه اعتبار اسنادی نیز تسری دارد.
  • برای صاحبان حساب های تجاری مشوق‌های بانکی به شرح مذکور در ماده (۱۶) دستورالعمل در نظر گرفته شده که موسسه اعتباری با لحاظ داشت ماهیت و میزان فعالیت تجاری صاحبان حساب های تجاری، موظف به کاربست آنها می باشد.

واحد مبارزه با پولشویی موسسه اعتباری مسئول نظارت بر اجرای مفاد این دستورالعمل در نظر گرفته شده است .

جهت مشاهده و مطالعه دستورالعمل تفکیک حساب های سپرده بانکی اشخاص به حساب های تجاری و غیرتجاری،اینجا کلیک نمایید.!

پیام بگذارید

لطفا سوال خود را ارسال نمایید،در اسرع وقت پاسخوگی شما هستیم
ارسال پیام
X